Blog o financování provozu signály.cz

Pojďme spolu řešit i méně příjemné věci

10. 3. 2011 11:56
Rubrika: Úvodník

Signály.cz čím dál lépe fungují jako komunita. Realizační tým tvoří dlouhodobě aktivní uživatelé signály.cz. V redakci i ve vývoji působí mnoho dobrovolníků z řad uživatelů. I na činnosti sekce ekonomika se už podílí nemálo z vás, ale pořád to nestačí a tak bychom vás rádi pozvali v následujících 4 týdnech k tomu, abychom společně vymysleli jak lépe zajistit financování signály.cz.

 


 

K tématu můžete tradičně přispívat, když k čemukoli přidáte štítek #tema:financovani. My vám postupně představíme jak jsou signály.cz financovány nyní, co jsme zkoušeli a nepovedlo se a nebo co víme, že by mohlo pomoci, ale nedokázali jsme to realizovat.

 

Docela dlouho (3,5 roku) jsme odkládali veřejně toto téma řešit, protože jsme věřili, že to nějak zvládneme sami a nebudeme vás tím obtěžovat. Skutečně jsme to nějak s pomocí Boží skrz mnoho lidí, kterým na signály.cz záleží zvládli.

 

Teď však stojíme na takovém rozcestí, kdy je od nás vyžadována profesionalita na kterou nemáme prostředky. Dokonce nemáme prostředky na to, abychom udrželi kvalitu stávající. Kvůli nedostatku času našich dobrovolníků donekonečna odkládáme věci, které nám neustále připomínáte a které zároveň sami víme, že se musí udělat, jinak signály.cz postupně zajdou.

 

Heslem tohoto tématu je: Pojďme spolu řešit i méně příjemné věci. V církvi je řešení otázky financování vždy docela nepříjemné. Je to prostředí dobrovolné služby druhým. Peníze pro zajištění živobytí však potřebuje každý. Dopadá to potom tak, že když se něčemu chce člověk věnovat naplno a dělat to pořádně, tak nemůže. Najdou se peníze na různé vybavení. Na odměnu pro něj už se peníze shání těžko. Má to přeci dělat zdarma jako službu druhým a už se zapomíná na to, že potřebuje živit sebe a rodinu. A přitom Lukáš v 10. kapitole píše: "Hoden je dělník své mzdy!"

Zobrazeno 7210×

Komentáře

Adalberto

Co kolem toho chodíte, jak kolem horké kaše?
Prostě zveřejněte jednoduchou statistiku - jaké jsou náklady, jaký podíl vychází na průměrného uživatele (dejme tomu na takového, který chodí na signály min 3krát týdně) a je to.
Ať se každý chytí za nos. Je přece úplně normální, že za využívané služby se platí.

Adalberto

Jo a ještě - včera úplně náhodou jsem objevil to rozprodávání loga. Přijde mi to jako skvělý nápad. Jen častěji a více.
Proč je to tak zastrčené?

HejTi

Jejda, to rozprodávání je zatím neveřejné - ještě to nefunguje. Jak jsi na to přišel? Nikde jsme na to zatím odkaz nedávali. Dal jsem tam pro jistotu informaci, že to ještě není fuknční.

Jinak nechodím kolem toho jako kolem horké kaše, jen nemám tolik času abych to vychrlil všechno naráz. A hlavně by toho bylo hodně a nikdo by to nedočetl do konce. Přepočty určitě uvedu.

Adalberto

Jo, to jsem si všiml, že nefunguje. :-)

V zápatí stránky: "Jak podpořit - Již brzy"

HejTi

Díky za info, včera už to vypadalo, že se to podaří, tak jsem tam omylem hodil novější verzi i tohoto souboru.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka